wtorek, 19 lutego 2013

Tatar. Łosoś. Kiwi.

Jedno z najsmaczniejszych kulinarnych połączeń stanowią łosoś i kiwi. A najlepszy tatar to właśnie połączenie sprawnie wykorzystuje.

Jak go przygotować? Bajecznie prosto. Łososia wędzonego należy posiekać, popieprzyć, delikatnie posolić i dodać do niego łyżkę oliwy. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki w zgrabnej miseczce. Jako dodatki przygotować:
- drobno posiekane kiwi
- posiekaną szalotkę
- pokrojone kapary
- plasterek limonki

Dodatków nie mieszać z łososiem! Niech każdy sam zdecyduje co z czym chciałby połączyć.

Do dekoracji talerza użyjcie oleju palmowego i świeżo zmielonego, czerwonego pieprzu. Do popicia idealnie nada się lekko schłodzone, białe, półwytrawne wino. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego połączenia jeszcze z łososiem nie znałem i muszę przyznać, że zapowiada się bardzo ciekawie. Ja jestem zdania, że świetnym daniem na pewno są bajgle z łososiem https://mowisalmon.pl/przepisy/domowe-bajdle-z-wedzonym-lososiem/ i muszę przyznać, ze mi one bardzo smakują.

    OdpowiedzUsuń