sobota, 20 grudnia 2014

KARP orzechowy

Dziś DZIEŃ RYBY. Z tej okazji chcemy zaproponować wam prosty i pyszny przepis na jej przygotowanie. 

UWAGA! Przepis ten idealnie pasuje do karpia! 

Poporcjowaną rybę skrapiamy cytryną, obkładamy dookoła posiekanymi orzechami włoskimi i natką pietruszki. Solimy, pieprzymy, podlewamy winem. I pieczemy. 


Ot i cały przepis. Prosty, łatwy i przyjemny a przede wszystkim wyjątkowo smaczny. Z tej okazji warto przypomnieć jak bardzo ryby lubią się z bakaliami i alkoholem. I jeszcze jedno - ten sam przepis możemy zmodyfikować robiąc z natki i orzechów pesto i zamarynować w nim rybę przed zwykłym smażeniem na patelni. To jeszcze szybsza wersja.

Pozdrawiamy was świątecznie. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz