wtorek, 28 sierpnia 2012

Cukier jaki? WANILIOWY!

Pokazujemy Wam Demotywator, żebyście już nigdy nie mieli problemu z tym o co pytać. Ponieważ nie będziecie musieli pytać, jeśli zrobicie to, co polecamy. A co polecamy? Cukier WANILIOWY właśnie. Ale taki home made!!!

Nie ma nic prostszego. Czego potrzebujecie? Wielkiego słoika, cukru i laski wanilli, którą musicie nakroić i włożyć w sam środek cukru. A potem już tylko miesiąca cierpliwości...

Aha. co jeszcze może Was przekonać? Cena? no to proszę. W przeliczeniu na kilogram cukier wanilinowy kupowany w małych, żółtych torebkach, kosztuje około 25-30zł. Kilogram zwykłego cukru i laska wanilii to maksymalnie 15zł. Nawet gdybyście mieli kupić nowy słój, wyjdzie was taniej;) Zatem Chałupy welcome to i nikt wam nie każe przepłacać. A taki cukier własnej roboty smakuje lepiej i (jeśli pominąć spór o dobroczynność samego cukru) na pewno zdrowiej. Smacznego! A może raczej - słodkiego!

4 komentarze:

  1. Bardzo podoba mi się pomysł z promowaniem domowego cukru waniliowego :)
    Sama ciągle uzupełniam swój zapas, bo zastąpiłam całkiem cukier zwykły tym z wanilią i dodaję go do ciast, do domowych dżemów, syropów, soków, a wcale nie jest to drogi biznes, bo kupuję laski wanilii czasem w sklepie internetowym, czasem na Allegro i to po około 2zł za sztukę, więc zawsze nawet z przesyłką wychodzi mi taniej, niż w sklepie, gdzie jedna laska potrafi 14zł kosztować ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem za! Podobnie jak Domi kupuję wanilię na allegro, wychodzi dużo taniej. A cukier waniliowy - domowy jest pyszny i pięknie pachnie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie się zgadzam! Domowy cukier waniliowy zrobiłam za grosze, a smak jest nieporównywalnie lepszy od kupnego! I stokroć zdrowszy!

    OdpowiedzUsuń
  4. Przede wszystkim, jest waniliowy nie zaś wanilinowy;))

    OdpowiedzUsuń